عناب
عناب میوه ی درخت کوچکی است که ارتفاع آن تا 10 متر نیز می رسد. میوه براق و زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی می باشد در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می خورد. میوه عناب هم به صورت تازه مصرف می شود و هم به صورت خشک.
این میوه سرشار از ویتامی C می باشد. در حالت تازه 74/ 36 درصد و در حالت خشک 65 الی 77/71 درصد قند دارد میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها دارد.
خواص عناب
1. میوه های خشک شده آرامبخش ،ضد سرطان ،ضر بیماری های تنفسی ،تب بر ،مسکن ، اشتها آور ، بند آورنده خون ومقوی هستند . تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک میکند .عناب در درمان نامرتب بودن ضربان قلب ،خستگی اعصاب ،عرق شبانه وتعرق زیاد بدن استفاده میشوند .
2. عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است
3. ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.
4. عناب آرام کننده اعصاب است .
5. خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند بخصوص هسته عناب خواب آرو است .
6. جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است .
7. آسم وتنگی نفس را برطرف می کند .
8. ریشه گیاه در درمان سو هاضمه مفید است .