انجیر زرد - انجیر۳ فصل - انجیر سیاه - انجیر گلابی - انجیر خوشه ایی
درخت انجیر دارای برگ های پهن و پنجه ای با ظاهر ناصاف و خشن و منقسم به ۳ تا ۵ تقسیم عمیق می باشد. قسمتی که به عنوان میوه انجیر شناخته شده و مورد تغذیه قرار می گیرد، در حقیقت میوه نبوده بلکه زائده گلابی شکلی است که گل های انجیر به تعداد زیاد در داخل آن قرار گرفته و مواد قندی در این زائده جمع می شود.
در بخش های مختلف درخت انجیر، شیرابه فراوان شیری رنگ با طعم تند و سوزاننده جریان دارد. گل های این درخت مشتمل بر دو نوع نر و ماده و واقع در جدار داخلی گل آذین گلابی شکل است. قسمت فوقانی محفظه گلابی شکل، دارای سوراخ کوچکی است که گل های نر در ورودی آن و در زیر فلس های ریز جای دارد.
انواع انجیرهای خوردنی را از لحاظ زمان رسیدن به 2 دسته؛
الف) انجیرهای سه وقته که از اوایل تابستان میوه های آن شروع به رسیدن کرده و این کار را تا اواسط شهریور ماه حتی اغلب دیرتر ادامه می دهند و میوه های رسیده و آنها به رنگهای سبز یا سیاه می باشند.
ب) انجیرهاییی با میوه هایی معمولاً شیرین تر از انجیر سه وقته ولی ریزتر از آنها به بزرگی گردو و به رنگهای سبز و زرد و بیشتر از همه سیاه به بازار عرضه می شوند بر خلاف انجیرهای سه وقته میوها یشان معمولاً در یک زمان (حدود شهریورماه) می رسند