آلبالو مجارستان - آلبالو محلی - آلبالو بوترمو
آلبالو یکی از میوه های خوش مزه و پرطرفدار در بین ما ایرانی هاست. این میوه ی با ارزش، در بومی جنوب غرب آسیا و اروپا است. مزه ی آن ترش و سرخ رنگ است که در فصل تابستان می رسد. بیشتر کارشناسان آن را گیلاس ترش می نامند. آلبالو میوه ایست با برگ های لوزی شکل که به صورت متناوب روی شاخه های درخت قرارگرفته اند.
ارتفاع درخت آلبالو حدود 3 الی 10 متر است و ساقه ی آن انعطاف پذیر است؛ یعنی به راحتی بدون آنکه شکسته شود خم می شود. منبع تولید آلبالو در کشورمان دماوند، شهریار، ملارد و پردیس است.
برای آلبالو خواص زیادی ذکر کرده اند که ازجمله می توان به ارزش آن در درمان ناراحتی های کبد، معده، روده، درمان کلیه و تب اشاره کرد. این میوه خشک دارای ویتامین های A، C، D و مواد معدنی هم چون منیزیوم، کلسیم، آهن، سدیم، پتاسیم، روی و فسفر است. همچنین مصرف آلبالو برای افرادی که مبتلابه نقرس، روماتیسم و شرایین(سفت شدن رگ ها) هستند بسیار مؤثر است.
بهترین نوع آلبالو برای خوردن، نوع تازه آن است؛ که رنگ قرمز و درخشانی دارد. آلبالوی نارس، دیرهضم است و کار روده ها را مختل می کند.
مصرف آلبالو خشک فعالیت آنزیم سیکلو اکسیژ ناز را محدود می کند. این آنزیم، مهم ترین نقش در ایجاد فرآیند التهاب و احساس درد را بر عهده دارد. این آنزیم به وسیله ی بسیاری از داروهای مسکن مهار می شود. درنتیجه با مصرف آلبالوی خشک می توان تا حدودی به اثرات استامینوفن و ایبوپروفن دست یافت.